Een werkende moeder vertelt in gesprek met Mooisuriname dat zij haar baby binnenkort mee naar het werk mag nemen, omdat ze tijdelijk zonder oppas zit.
De moeder is dankbaar voor de flexibiliteit van haar werkgever.
โAls werkende ouders hun baby tijdelijk mee kunnen nemen, blijft de band sterker en wordt het voeden, of dat nu borstvoeding of flesvoeding is, makkelijker,โ zegt ze.
Volgens haar biedt het ook extra rust. โJe hoeft niet constant te denken aan hoe het thuis gaat, omdat je je baby dichtbij hebt.โ
Ze benadrukt dat deze ondersteuning niet alleen ouders helpt, maar ook bedrijven ten goede komt.
โAls bedrijven dit ondersteunen, laat dat zien dat ze echt om hun mensen geven. Dat zorgt voor meer motivatie en loyaliteit.โ
Werkgevers die oog hebben voor de realiteit van jong ouderschap investeren indirect in hun organisatie, stelt ze.
Toch erkent de moeder dat dit niet in elke sector haalbaar of veilig is.
Het voorval roept een bredere vraag op: zouden meer bedrijven deze mogelijkheid moeten bieden, en zou dit onderdeel moeten zijn van het beleid rond gezinsvriendelijk werken?
In andere landen, zoals de Verenigde Staten, bestaan al โbabyvriendelijke werkplekkenโ, waar ouders hun zuigelingen mogen meenemen en zelfs aparte ruimtes kunnen gebruiken om te voeden of te verschonen.
In Suriname zijn zulke voorbeelden zeldzaam, maar er lijkt langzaam meer aandacht te komen voor het welzijn van jonge opvoeders.
Foto ter illustratie
S. King is een gepassioneerde schrijfster met een voorliefde voor human interest verhalen. Ze schrijft met hart en ziel over het leven van Surinamers en brengt hun verhalen tot leven met gevoel en diepgang.
Voor contact: [email protected]